ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ + (2314) 001 550


05-09-2017 από το 
0
0.00 από 0 ψήφους

Τα κοσμήματα δεν αποτελούν μόνο ένα πολύ όμορφο αξεσουάρ, αλλά τις περισσότερες φορές αποκτούν συναισθηματική αξία, ειδικά αν πρόκειται για δώρο από αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό το λόγο, θέλουμε να παραμείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο και να διατηρηθούν όμορφα και λαμπερά για πάντα! Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές συντήρησης για τα κοσμήματα είτε είναι χρυσά, ασημένια είτε έχουν πολύτιμούς και ημιπολύτιμους λίθους.

1.Σωστή αποθήκευση

Συχνά τοποθετούμε τα κοσμήματα όλα μαζί σε μια κοσμηματοθήκη. Με αυτό τον τρόπο όμως κινδυνεύουν τα κοσμήματά σας να χτυπηθούν μεταξύ τους και να προκληθούν φθορές. Για να τα προστατεύσετε από γρατζουνιές και χτυπήματα, μόλις τα αφαιρέσετε, τοποθετήστε τα στην ειδική συσκευασία τους ( κουτί ή υφασμάτινη θήκη) ή τυλίξτε τα με ένα βαμβακερό πανάκι.

2.Προστασία από κρέμες – αρώματα και σπρέι

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, αγνοώντας την ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο κόσμημα είναι να βάζουμε κολόνια ή κρέμες στα χέρια ενώ φοράμε το κόσμημα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να αφαιρείτε πρώτα το αγαπημένο σας κόσμημα και μετά να βάζετε αρώματα και σπρέι, αφήνοντας να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο η υγρασία θα έχει απορροφηθεί και δεν θα έρθει σε επαφή με το δαχτυλίδι, το κολιέ ή το βραχιόλι σας. Επίσης, το ίδιο ισχύει και με τα σκουλαρίκια. Προστατέψτε την λάμψη τους, βάζοντας πρώτα σπρέι ή λακ μαλλιών και μετά τα σκουλαρίκια.

3.Προσεκτικός καθαρισμός

Αν παρατηρείτε αλλοιώσεις στο σμάλτο του κοσμήματος, στην λάμψη και το χρώμα του, μην ανησυχείτε. Υπάρχει τρόπος, να τα καθαρίσετε εσείς οι ίδιοι, πάντα όμως με μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Με χλιαρό νερό μπορείτε να καθαρίσετε το κόσμημά σας και στη συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα βαμβακερό πανάκι. Ανάλογα το υλικό που είναι φτιαγμένο το χειροποίητο κόσμημα και τις πέτρες με τις οποίες είναι στολισμένο, υπάρχει διαφορετικός τρόπος καθαρισμού. Καθαριστικά προϊόντα είναι προτιμότερο να αποφεύγονται καθώς μπορεί να αποχρωματίσουν το κόσμημα.

4.Συμβουλευτείτε τον κοσμηματοπώλη σας

Για να διατηρήσετε ακόμα περισσότερο τα κοσμήματά σας, ειδικά αν αυτά είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα με πολύτιμα υλικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κοσμηματοπώλη σας. Εκείνος θα τα επεξεργαστεί και θα τα καθαρίσει επαγγελματικά, φροντίζοντας τυχόν φθορές. Παράλληλα, θα στερεώσει τις πέτρες καλύτερα και εσείς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν τις χάσετε ενώ το φοράτε.

Captcha

ΣΧΟΛΙΑ